Федералната полиция на Бразилия обвини бившия президент Жаир Болсонаро в престъпно сдружаване

...
  Федералната полиция на Бразилия обвини бившия президент Жаир Болсонаро в престъпно сдружаване
Коментари Харесай

Бившият президент на Бразилия Жаир Болсонаро е обвинен в предполагаема лъжа относно статуса на COVID vax в правителствената база данни

 

Федералната полиция на Бразилия упрекна бившия президент Жаир Болсонаро в незаконно сдружаване и подправяне на личните му данни за имунизация против COVID-19, отбелязвайки първото обвиняване против враждебния крайнодесен водач с други евентуално приготвени.

Върховният съд разгласява обвинителния акт на полицията във вторник, в който се твърди, че Болсонаро и 16 други са вмъкнали погрешна информация в базата данни за публично здраве, с цел да наподобява, че тогавашният президент, неговата 12-годишна щерка и няколко други в неговия кръг са получили ваксина против COVID-19.

По време на пандемията Болсонаро беше един от дребното международни водачи, които се опълчиха на имунизацията, намерено пренебрегвайки здравните ограничавания и насърчавайки обществото да последва образеца му.

Неговата администрация подцени няколко имейла от фармацевтичната компания Pfizer, предлагащи да продаде на Бразилия десетки милиони инжекции през 2020 година, и намерено подлага на критика ход...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР